lördag 3 september 2011

Priser på markarbetets olika delar.

Markarbetet är nu i full gång sedan i tisdags 23/8. Jag kontaktade en person som är medlem i något som heter STC (Schakt och Transport) i Borås. Detta gjorde jag 16/8. En vecka senare hade vi alltså en grävmaskin på plats (Arne). Det tog alltså 14 veckor kortare tid att få loss samt forsla en grävmaskin från ett jobb till ett annat än vad det tog att skriva ja på ett papper för kommunen (bygglovet).



En hel del fyllnad behövdes som synes. Tur att den var så billig. Det blev ändå ett femsiffrigt belopp vad gällde enbart fyllnadsmaterialet.


Tänkte redovisa lite olika priser på grävarbetets olika delar för de som är intresserade. Allt är inklusive moms i detta fall.

Grävmaskinisten (Arne) 844 kr/tim
Anläggare (jag själv) 414 kr/tim om vi fått hyra in någon. Anledningen till att bloggandet legat nere trots att så mycket hänt är ju den att jag varit min egen anläggare.

Lastbil 875 kr/tim

500 kg Padda (vibratormaskin) okänt men troligen dryga 500 kr/dygn
Frakt av ovanstående padda 620kr tur och retur.

Pris per ton för olika sten/jordmassor:
Förstärkning 0-150... 65kr
Förstärkning 0- 90... 74kr
Fylle/morän... 25kr
Makadam 16-32... 113kr
Stenmjöl 0-2... 53kr

Fiberduk 1m bred 150m lång... 1048kr

Priserna för rör till dränering, dagvatten och avlopp är ännu så länge okända.


Där det ljusgråa makadammet ligger börjar huset. Det lite mörkare materialet, 0-90, som ligger i förgrunden är tänkt att fungera som tillfällig parkering innan vi får upp ett garage där.

På tisdag ska vi ha byggsamråd och alla inblandade kan faktiskt komma då.

2 kommentarer:

  1. Liknar fyllet dom la på vår tomt. För vår del blev det oharpat grus 350 á 32 kr tonet + 820 kr/tim för lasbil. Resten var det som ingick i grunden från LB-hus. En fråga. Mellan vilka skikt lägger du fiberduken?

    SvaraRadera
  2. Eftersom materialet i marken tydligen var så bra så behövdes ingen fiberduk under huset. Det den behövdes till var för att skydda dräneringsrören när vi lade över jord på dem så byggnadsarbetarna ska få en jämn och fin yta att sätta upp sina byggnadsställningar på.

    Priserna du nämner är ju ganska lika dem vi fått betala. Känns bra att veta att man inte betalat något överpris.

    SvaraRadera