måndag 4 juli 2011

Mitt i sommaren

Då kommuntjänstemännen nu tagit semester, utan att kommunen verkar ha haft minsta tanke på att de som godkänner byggloven kanske inte ska ta semester samtidigt utan kanske rent av ska avlösa varandra som man gör på många andra mer eller mindre samhällsviktiga institutioner/arbetsplatser, har ett ofrivilligt lugn lagt sig över våra byggplaner/drömmar.

Den enda som fick ordentlig fart förr förra veckan var vår säljare som helt plötsligt började maila hej vilt. Vi misstänkte att han nog skulle ha semester från och med förra veckan. Utan att vi verkligen vet om så är fallet så hörde han inte av sig en enda gång förra veckan.
Detta har ju iof ingen större skillnad med någonting då samtliga inblandade väntar på bygglovet. Såväl säljare som bank (spärrförbindelse) och grävkille kan inte gör någonting i väntan på att kommunens semestertid ska vara över.

Vi har spenderat den senaste tiden med att fira midsommar hos mina föräldrar samt besöka Borås djurpark vilket varit trevligt. Vi har också tagit lite bilder på olika hus när vi ändå varit ute och åkt.



Färgen på detta hus är Jotun antikvit. Jag stannade till och frågade ägaren eftersom vi kände att vi gillade den.

Formen på detta hus liknar den vi kommer få på vårt. Tror nog inte det är ett LB-hus men likt är det som sagt.

 Efter en noggrann titt på LB- hus hemsida så är jag nog beredd att säga att detta är ett Classic 159.

Classic 154 med tillhörande funkisgarage nere till vänster. Det tilltalade oss inte särskilt mycket måste jag säga. Funkisstilen är inte något för oss.

Besöket på Borås djurpark var trevligt men nästan lite för varmt.

Det mest anmärkande inne hos aporna var att några personer visade sig ha en något lägre IQ än aporna själva då vi såg åtminstone två stycken som tog kort med blixt bara någon decimeter från glasrutorna, flera stycken kort dessutom. Undrar om de fattade varför bilderna blev vita när de väl kommit hem......?


8 kommentarer:

  1. Fy vad drygt, tycker verkligen det är synd att ni får vänta så länge på bygglovet. Vi tyckte ju vår väntan var dryg men inget i jämförelse! Tur att det är sommar nu i alla fall så ni kan hitta på annat, så kommer tiden nog gå relativt fort ändå!

    Det där Classaic 159 är ett sånt vi kommer bygga, vi har ju tänkt ha en snarlik färg som det på bilden till och med (om man nu kan kalla grå för färg :-P )

    Ha en skön sommar!
    /Cicci

    SvaraRadera
  2. Jag misstänker att ni tänkt ta den grå grundfärgen:-)

    Med tanke på hur fint det huset såg ut som vi fotade så kommer ni att bli nöjda! Angående det huset så är jag lite avundsjuk på deras fläskiga dubbelgarage.

    Det som blir extra jobbigt med att vänta så länge på bygglovet är ju att vi får stanna ytterligare en vinter i vårt gamla och dragiga hus. Detta hade vi inte räknat med.

    SvaraRadera
  3. Vi hittade idag av en slump eran blogg och har läst den med stort intresse, vi är på randen att skriva på för ett Limited Edition hos LB-Hus. Vi har i princip bestämt oss men era erfarenheter och tips så här långt har gett oss lite att fundera på.

    Tack för en kanonblogg. Vi fattar inte hur ni orkar hålla igång den också, för oss räcker det med alla beslut kring tomt/hus för att bli mer än trötta. ;) /PK

    SvaraRadera
  4. Kul att ni gillar bloggen:-) Så särskilt svårt att orka hålla igång den är det inte, i alla fall inte nu när det inte händer nåt.

    Med anledning av det ni säger om våra erfarenheter och att det gett er lite att fundera på så måste jag (mannen i huset) säga att den enda person från LB hus som vi haft kontakt med varit säljaren. Detta är tydligen brukligt fram till byggstartsmötet. Han är väldigt trevlig (vilken säljare är inte det) men har haft några tillkortakommanden. Dessa negativa händelser har kanske av oss överdrivits något.

    Det som för oss kändes mycket gott att höra var när ägaren till det visningshus vi var och tittade på verkligen berömde de personer som tog över efter säljaren. De hade varit både trevliga och noggranna. Det inlägget är från den 14:e april.
    Vi har även fått en kommentar från någon här på bloggen som redan bor i ett LB hus och som skriver att husen är mycket bra bara man har tur med snickarna.

    Vi var ju själva mycket nära att välja Limited Edition så vi hoppas faktiskt att ni väljer detta. LB hus bygger som sagt bra hus och vad gäller de negativa erfarenheterna så är jag säker på att de inte är sämre än andra husföretag.
    Mvh HK

    SvaraRadera
  5. Absolut, vi kommer inte backa men man kan ställa några ytterligare frågor till säljaren.

    Jag har en specifik fråga som ni gärna får svara på om ni har lust: I det pris ni anger här på Limited Edition NF (1.959.800), vet ni om "standard" markarbeten ingår? De arbeten ni fick avdrag för på erat Classic.

    Vår säljare säger att i kampanjpriset ingår inte de utan läggs på istället om vi vill ha det. Känns konstigt att man gör olika på olika hutyper.

    /PK

    SvaraRadera
  6. Funkar tydligen inte att kommentera inloggad just nu så jag får svara som anonym istället..

    Det avdraget vi fick var om vi valde att ta bort markarbetet helt från LB hus, vilket vi valt att göra.
    I annat fall skulle en del markmaterial samt servisledning (max 6m) ingå i priset.
    Jag tror nog vi menar samma sak men för att förtydliga så skulle inte själva arbetet ingå utan materialet om LB hus entreprenör skulle ha fått göra jobbet.
    Allt detta när vi valde classic 135 alltså.

    När det gäller Limited så kom vi aldrig så långt som till markarbetet och kan därför tyvärr inte säga något om det hela.

    Det du/ni säger är dock väldigt intressant eftersom priset på Limited inte blir så väldigt förmånligt om nu LB hus frångår sin policy med att låta markmaterial ingå i priset som de ju har med övriga hustyper.

    Att olika hustyper har olika villkor är däremot inte särskilt konstigt. Jämför man bara med classic och choice så kan man ju göra om invändigt nästan hur man vill i choice utan kostnad (i alla fall vad jag förstått) medan man får betala en så kallad startavgift om det blir för mycket ändringar i classic. Det beror givetvis på kostnadsskillnaden mellan hustyperna.

    Det vi nu pratat om är lite av det jag stört mig på genom hela resan. Det att man inte riktigt vet vad man kan lita på när det gäller priser osv.

    Ta bara de 16.000 kr som det kostar extra för rostfritt i köket. Vår säljare frågade vad vi ville ha och vi valde rostfritt. Efter att vi valt detta och skickat iväg underskrift på det så meddelar han oss om den höjda kostnaden. Snacka om att vi blev sura. Han tänkte väl att går det så går det...Detta medförde, förutom sura miner, både extrajobb för oss och någon dags försening när vi fick posta ett nytt underskrivet brev om att vi ville ha vita vitvaror istället.

    Det känns absolut som en strategi som husföretagen kör med. Håll kostnaderna så osynliga som möjligt och kom fram med dem så sent det bara går.
    Mvh HK

    SvaraRadera
  7. Hej!

    Jag heter Madeleine Korneliusson och är reporter på Borås Tidning.
    Skriver för närvarande en artikel om samboavtal. Vad man ska tänka på, vad som gäller och så vidare. Ramlade över er blogg och såg att ni har skrivit ett sådant nu i maj.

    Undrar därför om ni skulle kunna tänka er att berätta lite om era erfarenheter till artikeln? Varför valde ni att skriva ett sådant, med mera.

    Kontakta mig gärna så snart som möjligt på antingen nummer: 0702-553041 eller via min mailadress: madeleine.korneliusson@bt.se

    SvaraRadera
  8. Intressant läsning. Vi lämnade in vårt bygglov ca 2 veckor innan er och fick det i början av juni (Alingsås kommun)

    Kommer följa ert bygge!

    Kolla gärna in vår blogg
    www.villaljungby.blogg.se

    SvaraRadera