torsdag 16 juni 2011

Världsrekord i att vänta på bygglov? ..samt nästa maskins tur att krångla...

Efter att ha försökt nå ansvarig tjänsteman på kommunen i 1.5 vecka så ringde jag igår till slut upp samhällsbyggnadskontorets expedition och bad dem att hon skulle kontakta mig. Detta skulle jag givetvis ha gjort direkt, men det är lätt att vara efterklok.

Idag så ringde så en dam upp mig, dock inte ansvarig tjänsteman, och förklarade hur läget är. Det har kommit in så otroligt många ansökningar om bygglov både innan och efter lagändringen/prishöjningen så det tar väldigt lång tid att granska alla.

Det hon trodde var i alla fall att något sorts beslut inte skulle komma förrän i augusti....augusti......helt otroligt...Detta eftersom det är semestertider och sådant och hon som har hand om ärendet går på just semester om en vecka...


Har vi alltså sådan tur att det kommer i början av augusti så har vi fått vänta i sisådär 13-14 veckor istället för de sedvanliga "inom sex veckor" som tydligen är brukligt.

Hade det varit ett privat företag vi hade haft att göra med så hade nog en stämning varit på sin plats. Försöker man något liknande med stat, kommun och landsting så har man däremot satt sin sista potatis....Bara att bocka och buga och inta sin plats i kön...

Nu till tvättmaskinen..

Först gick värmepumpen sönder i höstas (satte in element istället), sedan gick drivremmen till torktumlaren sönder (åtgärdat) och nu är det tvättmaskinens tur att krångla. Den tömmer inte vattnet som den ska och därför centrifugerar den inte. Vad felet är vet jag inte eftersom den faktiskt tömmer vattnet ibland.

Att köpa ny maskin har vi förstås ingen lust med eftersom vi ju får nya när vi flyttar (när det nu blir).


Bilder på detta badrum har jag lagt ut tidigare, men då var det torktumlaren till vänster som krånglade.


Där inne någonstans finns den krånglande motorn. Kommer inte åt den bakifrån utan måste nog lägga maskinen på sidan.


1 kommentar:

  1. Enormt frustrerande med väntan på bygglov. Normaltid på 6 veckor låter trevligt (fatän det inte blivit så för er). Vi blev lovade 10 veckor och det tog längre än det. DET var frustreande.

    Tråkig med att maskinerna börja gå i sönder. Ingen investering man vill göra precis innan flytt.

    SvaraRadera