måndag 15 augusti 2011

Bygglovet äntligen här..

Efter exakt 15 veckors väntetid så damp då godkännandet om bygglov ned i brevlådan i fredags. Borås kommun har tydligen satt en gräns på sex veckor, men behövs det skickas ut en förfrågan till grannarna så är gränsen nio veckor. Dessa veckor tillsammans med ansvarig tjänstemans sex veckors semester (räknade vi ut) blir ju faktiskt nämnda 15 veckor. Alltså helt enligt planen om man nu skulle ge sig på att konfrontera kommunen...Till saken hör att grannen inte ens är granne i egentlig mening då de bor snett, tvärs över gatan.


Såhär ser vårt beviljade bygglov ut. Under rubriken Anteckningar står det att vår granne har fått yttra sig och inte har något att invända. Tror jag det då han också har ett garage som står för nära tomtgränsen:-) Dessutom har vi hört att de är glada att äntligen få en granne.
Det ska bli spännande att se vad lappen ovan kommer att kosta.
 Nu är det dags att kontakta en del personer för att få till stånd ett hus på tomten. Få se nu....Banken, husföretaget, markentreprenören och KA ska kontaktas. Kommunen ska också kontaktas då vi måste lyssna med dem om ett dräneringsrör som gå tvärs över tomten som vi inte visste fanns när vi köpte den. Försökte ringa ansvarig person i förmiddags, men hon hade......Guess what....Jo semester........Dessutom tänkte jag åka iväg och såga ned en del träd.

2 kommentarer:

  1. GRATTIS!! Vad skönt det måste kännas att äntligen få komma igång igen! Det där med vem som räknas som granne hade vi precis samma uppfattning, men alla fastigheter som angränsar till någon sida av tomten (vare sig det finns en gata eller gångbana emellan) skulle få chansen att yttra sig. Då tog vi en kopia på ritningen och gick runt för att samla namnskrifter där grannarna "avsade sig rätten att yttra sig" mer exakt stod det typ att de "inte hade något att erinra". Det gjorde att vi sparade minst 3 veckors väntetid, vilket var tur, annars hade vi fått en indexhöjning från LB-Hus. Lycka till nu. :-)

    SvaraRadera
  2. Mycket smart att gå runt till grannarna. Det kanske hade hjälpt oss också, men vi trodde ju inte ens kommunen skulle skicka ut en förfrågan eftersom ju den enda grannen vi har inte ens gränsar till vår tomt utan ligger snett över gatan. Nu är det i alla fall igång och det ska bli spännande:-)

    SvaraRadera