torsdag 24 november 2011

Ytterligare prisuppgifter samt annat smått och gott.

Under min tid som husbloggare så har jag lärt mig att det som folk är mest intresserade av är priser och särskilt då vad själva husen kostar. Därför kommer ytterligare en sådan uppgift här.

Jag har också tagit ett par filmer som jag lagt ut på youtube som jag tänkte länka till här på bloggen. Den första filmen togs igår onsdag och visar huset innifrån samt lite grann på utsidan. Den andra är från stomresningen i torsdags för en vecka sedan.

http://www.youtube.com/watch?v=Bc625u8Eu8w

http://www.youtube.com/watch?v=KVfH-YFsBt0




I samband med stomresningen så får man den andra stora fakturan helt enligt beskrivningen på sidan nedan. Inga konstigheter alltså.

http://www.lbhus.se/hur-koper-man-ett-hus.php


Husbilder och lite prisuppgifter


Vi har gjort några ändringar mot standard. Bl.a har vi bytt fönster i såväl kök som tvättstuga. Ingen större kostnadsskillnad, men något högre. Dessa fönster kan ses under byggställningen. Vi har också valt spröjs på samtliga fönster. Detta tillägg kostade 7500kr.

Vardagsrummet med ryggåstak. Cirka 40000kr för att få ryggåstak känns lite väl magstarkt, men ibland så bara måste man ha det:-)


Vi har valt ljusgrått tak. Kanske lite väl mycket grått just nu, men den gråa grundfärgen ska ju målas över med något annat vad det lider.


Fönstret till höger är "kundanpassat" som LB hus kallar det. Det ska egenligen var bredvid de stora fönstren i vardagsrummet, men vi ville ha utsikt åt alla fyra väderstreck. Att få detta fönster flyttat skulle egentligen ha kostat runt 1500kr, men säljaren glömde upplysa oss om det och därför blev det "free of charge":-)


Faktura:
Om någon undrar varför jag lagt ett paket post-it lappar på fakturan så är det för att täcka våra namnunderskrifter.
För att få det betalat via byggkrediten så behövs nämligen våra underskrifter på fakturan samt en liten klisterlapp med ett kontonummer högst upp i högra hörnet. Sedan är det bara att vänta och se på hur lånen växer hos Nordea;-)
Vi har valt att scanna in de fakturor som vi vill att byggnadskrediten ska betala åt oss för att sedan maila in det som en jpg-fil till dem.

Summan är inte slutsumman på något sätt utan en viss procent av den. Den som vill klickar på bilden och räknar själv ut vad ett --LB hus Classic 135 nästan nyckelfärdigt-- kostar. Säkerligen har LB hus höjt summan en eller ett par gånger efter att vi köpt huset vilket får tas i beaktning. Det viktiga i beräkningen är summan längst ned till höger samt procentsatsen längst upp till vänster. Därefter är det grundläggande matematik som gäller:-)
Utöver denna summa så kommer inkopplingar av olika slag samt tillval man gör under själva byggtiden. Dessa summor är verkligen inga småsummor utan räknas in som sexsiffriga belopp, ibland även sjusiffriga då tomtpriserna är höga.


4 kommentarer:

  1. Vad roligt att det kommit så långt, ser jättefint ut! Det gick ju fort när det väl kom igång. Har ni fått någon bekräftad inflyttningsdag än?

    SvaraRadera
  2. K-ström och J-dal29 november 2011 kl. 05:19

    Tack för de fina orden. Ja det gick ju verkligen fort när det väl kom igång, men tiden fram till det var nästan smärtsam måste jag säga.
    Bekräftad inflyttningsdag har vi inte fått men väl en ungefärlig tid och den är v. 17. Alltså i slutet på april. Nu har jag ju både hört och tror att det blir tidigare.

    SvaraRadera
  3. Syrran tycker grått med vita knutar är helt rätt. Hoppas ni inte ändrar för mycket på det. Ser riktigt fräsht o uppdaterat ut. Hade jag inte valt vitt med grå knutar hade er färg varit 2a valet.

    SvaraRadera
  4. Och vi som hade tänkt måla huset vitt som
    ditt:-) Faktum är att färgen på huset är grundfärgen som huset kommer i. Vi har givetvis valt den färgen bland andra grundfärger ur sortimentet så att säga.

    SvaraRadera