torsdag 24 maj 2012

Hyreskontraktet nu uppsagt


Till slut så kunde vi då säga upp vårt hyreskontrakt några månader senare än vad det var tänkt. Vi hade själva författat en skriftlig uppsägelse som det var tänkt att våra värdar skulle skriva under. Det hela gick bra och de skrev under samt att vi pratade lite om olika saker som nu ska till att hända.

Lite förvånade verkade de, men tog det hela ändå med ro.


Vi valde att skriva på detta sätt. Egentligen ska man visst skicka uppsägelsen via rekommenderat brev, men det skulle nog ha känts knepigt eftersom vi ju bor grannar med värdparet. Bättre på detta sätt och underskrifterna fick vi ju.


2 kommentarer:

  1. Hej på Er

    idag hade vi slutbesiktning ! Trodde aldrig det skulle gå men KA drog till med ett datum för två veckor sen för att få alla att slutföra. Samt att kommunen tar sommarledigt efter midsommar och då hade det varit godnatt.

    KA besiktade själv och listan blev väldigt kort som tur är.

    Lite smått, mest märken på väggar men jag sväljer allt det där lilla i dagsläget.

    Efter att kommunen lämnar slutbevis på onsdag så kan vi flytta in till vårt nya hem.

    Så vi är snart i hamn, dock har det varit en halvtidstjänst minst med allt roddande så jag har fått problem med min arbetsgivare, men de kan fara och flyga.

    Blir rejält med alkohol på midsommar kan jag lova.

    Maila om ni känner fört så kan jag avge lite lärdomar av den här ofrivilliga resan,

    må väl !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lessen att svar ej fås inom rimlig tid, men som du själv skriver så har roddandet tagit mycket kraft och tid både mentalt och fysiskt. Har därför knappt varit inne på bloggen nu mot slutet, än mindre orkat skriva något.

      Jag får gratulera att åtminstone ni nu äntligen bor i ert nya hus. Vi får vänta några veckor till innan vi kan flytta in. Däremot går vi på de gamla reglerna då vi lämnade in bygglov i april förra året (Det är nog den längsta tid det tagit att få ihop ett kataloghus). Dagen innan de nya reglerna kom till. Därför ska tydligen vår inflytt vara lite enklare från kommunen har jag förstått.

      Hoppas baksmällan från midsommar inte håller i sig lika länge som efter LB-hus konkurs...

      Radera