måndag 10 oktober 2011

Byggstartsmöte till slut

I onsdags 5:e oktober var det så dags för byggstartsmötet där vi gick igenom de olika val vi hade gjort samt också fick svara på frågor om bl.a markarbetet och vägens bredd med tanke på att långa lastbilar ska kunna svänga in där.


Huset där LB-hus har sitt byggkontor strax utanför Göteborg.

Eftersom vi fått reda på att vårt inflyttningsdatum blir runt v.16 nästa år (april) så blev vi rätt så förvånade att själva huset kommer på plats preliminärt redan den 17:e november, alltså om cirka sex veckor.  Gjutning osv kommer ske någongång v. 42-43 alltså med början redan nästa vecka om allt flyter på.
Ingenting har i stort sett hänt sedan vi hade byggsamrådet med kommunen för dryga fyra veckor sedan, och nu plötsligt händer det massor vilket ju känns spännande.



Här inne satt vi på mötet tillsammans med säljaren och byggledaren. Vår KA kunde tyvärr inte vara med men fanns tillgänglig på telefon om vi hade behövt nå honom.

De grushögar som syns bakom "paddan" hade byggledaren en del funderingar om. Grävaren ansåg, då vi lade ut dem, att rörmokaren ändå skulle röra till det så pass så vi skulle lämna områdena kring rören utan flis för att senare lägga dit dem. Detta var inget som LB-hus tyckte var en bra idé. Det blir med andra ord till att fixa till det på egen hand.  

Som lite kuriosa kan nämnas att vi nu börjar få hem en väldig massa tidningar som berör livet i eget hus såsom Villaliv, VillaRadhus osv osv. Trevligt att läsa tycker vi.

2 kommentarer:

  1. Hej! Vi är i husbyggartankar och kommer förhoppningsvis inom kort köpa tomt. Classic 135 känns som ett hett alternativ. Intressant följa er blogg och framförallt få ta del av prisuppgifter ni fått på olika tillval och annat som man bör tänka på i husbyggarprocessen.

    Mvh Carolin

    SvaraRadera
  2. Trevligt att se att bloggen är omtyckt:-) Det kändes otroligt frustrerande att aldrig få fram några egentliga priser när vi själva satt i husbyggartankar. Därför försöker jag att till så stor del som möjligt lägga ut prisuppgifter för att hjälpa andra som vill bygga. Lycka till om det blir husbygge.
    Mvh
    Håkan

    SvaraRadera