onsdag 26 oktober 2011

Pris/m2 på slutligt val av kakel och klinker. Arbetet med tomten fortskrider.


Besök på FF kakel i Göteborg för slutligt val av kakel och klinker.


Detta är plattorna vi ska ha på golvet i köket. De skimrar nästan lite i grönt på bilden. Det gör de inte i verkligheten utan är ljusgråa. De ska inte ligga kant i kant som på bilden utan lite om lott.
Pris 347kr/m2


Kaklet i köket kommer att bli det som är i mitten på bilden. Pris 364 kr/m2

Detta klinker (20x20) ska vi ha i tvättstugan hade vi tänkt. Har man större (30x30) måste man tydligen ha så kallad mosik runt brunnarna för att få till lutningen. Priset på mosaiken är så pass högt (se nedan) så vi ser ingen anledning att lägga det i tvättstugan utan väljer att ha det i badrummen istället  Pris 447 kr/m2

Detta ska vi ha i badrummen. Samma färg på plattorna som i tvättstugan, men lite större (30x30). Av denna anledning måste vi ha mosaiken till höger runt brunnarna för lutningens skull. Vi ska även ha en rad bakom toaletten hade vi tänkt. Pris klinker 428 kr/m2  pris mosaik 1852 kr/m2 (Som tur är så behövs inte så mycket).

På väggarna i badrummen ska vi ha kaklet som är inringat där pilen pekar. Med tanke på fingeravtryck och sådant vill vi ha ett matt kakel. Pris 291 kr/m2

Kakelsättarna tar tydligen ut ett högre pris då plattan överstiger en viss storlek. Klinkern i köket kommer därför att generera ett högre pris då det är av större storlek. Troligen kommer också klinkern i badrummen att kosta extra att lägga ut.

Ett skepp kommer lastat.......




En lastbil kommer lastad med cellplast kl 07.30. Chauffören sade att det minnsann inte var vanligt att träffa på byggherren när han kom med detta. Jag kanske är överambitiös, vem vet:-)


Bara en pall kvar nu..
Chauffören sade också att "När bilen är tom så har du fått ditt" med tanke på att lasten från början tog upp hela lastbilens innandömme.


Strax efter att lastbilen åkt så dök killarna som skulle sätta upp kantelementen upp. Här finjusterar de fliset.



Kantelement och cellplast på plats. De järn som ligger på cellplasten är till för att hålla golvvärmeslingorna på plats.



Ny dag..



Bestämde mig i morse när jag slutat jobbet för att åter igen åka och titta till bygget. När jag var där så dök rörläggaren upp. Passade då på att prata lite med honom och ta nya bilder då jag nästan alltid har kameran till hands:-) Han hade lite bråttom eftersom armeringen skulle på plats inför gjutningen som blir imorgon torsdag av allt att dömma.

När rörläggaren kom så hade han en karta i handen så jag passade på att be om att få ta ett kort på den. Det visade sig vara kartan över golvvärmen. Kul och nyttigt att ha inför framtiden kanske.


Titta pappa! En åsna....


Som avslutning på detta inlägg kan jag ju visa en bild på en älg mitt under brinnande älgjakt. När jag kom hem från jobbet på morgonen en dag och skulle skjutsa barnen till dagis så utbrast sonen helt plötsligt "Titta pappa! En åsna" Det visade sig vara en älgko som stod och mumsade äpplen från träden i förgrunden. Jag fick fart och hämtade kameran (som ju som sagt nästan alltid finns till hands). Men givetvis så satte den av när jag hivade upp kameran. Från början stod den alltså så nära som träden i förgrunden.





4 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Vilken fin sida ni har,
    tänkte höra ifall ni är intresserade av att byta länkar?
    Skicka i så fall ett mail :)

    mvh
    Fredrik
    fredrik@frecom.se

    SvaraRadera
  2. Lite nyfiken på vad ni har fått för "monteringspris" på större klinker än 30x30, mosaik, pelare, fondvägg etc. Skulle va kul och veta om det är samma som vi fått här i Skåne!

    SvaraRadera
  3. Angående länkar så kommer mail.

    Vi vet faktiskt inte priset ännu. Vi tog det som vi tyckte passade och som inte var alltför dyrt per m2. Det blir, som alltid, en otrevlig överraskning..Självklart så kommer priset att meddelas när vi vet.

    SvaraRadera
  4. Vi fick pris på:
    Pelare - 1500:-/st
    Mosaik - 400:-/kvm
    60x30 platta (tror det gällde större plattor över lag) - 200:-/kvm

    Och vi som först tänkte oss tre pelare. Sen förstår jag inte skillnaden på pelare (av mosaik) och mosaik, kan man inte välja att benämna det som man själv tycker passar plånboken bäst?! :-)

    SvaraRadera