fredag 14 oktober 2011

Upp till 15000kr för omlastning av huselement. Tvättmaskinen lagad.

När vi satt på byggmötet så hade byggledaren lite bekymmer med vägen in till tomten och vändplanen framför densamma. Eftersom det handlar om en 24-metare som både ska kunna svänga in och sedan vända finns det risk för att det är för trångt. Det finns olika åtgärder för detta som kostar allt mellan 5000 till 15000 tydligen.
Helst ser vi förstås att tradaren helt enkelt svänger in på vägen och sedan vänder på vändplanen framför tomten alternativt backar ut, men så enkelt kanske det inte är (vem vet...)
Jag frågade hur som helst grannen hur han gjorde när hans hus kom. Enligt honom så körde tradaren helt enkelt in för att sedan vända. Då fanns dock inte en mur som står där idag vilket kan ge vissa problem som inte fanns då.
Ytterligare något som talar för oss är att grannen såg en långtradare som körde fel och lyckades komma in på vägen. Den backade emellertid ut. Detta med att backa ut måste ha varit en bedrift, men det gick tydligen.
Problemet är om det blir någon skada av lastbilen eftersom det ju faktiskt är rätt trångt. Detta kan säkert gå på mer än de nämnda 15000kr..Fortsättning lär följa.


Nu till tvättmaskinen..... Whirlpool 6140 .. Tio år gammal eller "nåt"


Whirlpool 6140 samt verktyg. Lägg märke till borrmaskinen:-)

Under några månader nu så har vår gamla tvättmaskin, som jag en gång fick av min syster, krånglat. Den vill inte tömma vattnet när den ska till att centrifugera. För att komma runt det så har sambon passat tiden och när det varit dags för centrifugering så har hon gått upp och öppnat luckan i fronten för att på så sätt få ut vattnet och därigenom möjliggjort centrifugeringen.

För några dagar sedan så slutade den att ens gå igång. Den gick i några sekunder och sedan stannade den och nyckelindikatorn började att blinka. Vi trodde förstås att luckan inte slöt tätt som den skulle..Vad göra...Eftersom vi inte har lust att lägga flera tusen på en ny bara ett halvår innan vi ska få en vid inflytt så började jag skruva isär maskinen för att se om det var själva låset det var fel på. Efter att ha jobbat på detta i en halv dag (vilket inkluderar borrmaskinen) så kom jag fram till att det inte var det som var problemet.


En kvarter explorer, tops och en plastburk. Vad göra med dessa tre saker? Jo man kan tvätta motorkol samt kontaktytor i motorn och vips så har man en fungerande tvättmaskin!

Trött och irriterad så gick jag ned till datorn och satte igång och googlade för fullt (vilket jag förstås borde ha gjort från början istället för att ta fram borrmaskinen). Jag kom fram till att det måste vara de så kallade motorkolen som började bli slitna. Jag läste också någonstans att man kunde ta lite T-sprit och tvätta rent dem samt kontakytan i motorn. Hade ingen T-sprit hemma, men väl en kvarter explorer så man tager vad man haver:-)

När jag sett till så att kolen gled lätt samt också tvättat av dem och kontaktytan i motorn med spriten så funkade maskinen som en dans igen:-) Vi får hoppas kolen håller i sex månader innan de tar helt slut. Kostnaden för nya motorkol är dock bara några hundralappar.


Så här ser ett motorkol till en whirlpool 6140 ut.

Som slutsats till detta så känns det lite väl långsökt att det ska vara slitna motorkol som är problemet när en nyckelindikator blinkar...

4 kommentarer:

  1. Kan ju dela med mig av att långtradaren duktigt backade in på vår gata också för att sedan köra ut! Gick hur bra som helst, när vi väl lyckades få bort dagisföräldrarnas bilar sim stod i vägen!

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Måste fråga, är ni nöjda med LB-hus Göteborg så här långt? /J

    SvaraRadera
  3. En god idé att få chauffören att backa in. Ska minnsann också föreslå det för LB-hus.


    Huruvida vi är nöjda med LB-hus Göteborg är svårt att svara på ännu så länge. Tidsmässigt har det i alla fall fungerat. De sade att gjutning skulle ske någon gång v 42-43 och det blir av imorgon torsdag 27 okt-11 v43.

    Kan i övrigt bara hänvisa till ett tidigare inlägg på denna blogg där ägaren till det visningshus vi var och tittade på var helnöjd med dem. Återstår att se om vi är lika nöjda när detta äventyr är till ända. Vi hoppas verkligen på det.

    SvaraRadera
  4. Härligt att höra :) Vi står i valet om vi skall välja att gå vidare med LB-hus. Lycka till :) /J

    SvaraRadera