tisdag 3 april 2012

Lite prisuppgifter mitt i allt huspusslande.

Tänkte redovisa lite priser på elinkoppling, telefoninkoppling samt extrautgifter vi skulle ha haft på tillvalen på elen om LB-hus hade byggt klart huset. Tillvalen gäller ju inte längre eftersom LB-hus entreprenad hastigt och mindre lustigt försvann i tomma intet.




Vattenfalls anslutningsavgift är som ovan framgår. Hade vi bott 70 meter längre bort från en kraftstation så hade avgiften gått på den nätta summan av 66875kr. Alltså 40000 mer. Nu bor vi 130 meter från nämnda station (Har kollat med två olika handläggare för säkerhets skull). Hade vi bott över 199 meter så hade summan höjts med vad som nämnts.

Anslutningsavgiften för fast telefon på 8330kr har redan presenterats i ett tidigare inlägg, men jag tar med den här också så det blir lite mer samlat.

Extrautgifterna vid ett husbygge tenderar gärna att sticka iväg uppåt. Detta är extrautläggen vi skulle haft på elen om vi hade fått bygga klart med LB-hus. Just detta med elen är något av det sista man väljer till. Det blev, som så mycket annat, betydligt dyrare än vad vi tänkt från början. Alla dessa poster är dock historia nu eftersom det som hänt hände...Det kan dock vara något att tänka på för den som vill bygga ett hus. Kostnaderna kommer slag i slag och från alla håll..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar