söndag 1 april 2012

Bygget börjar så smått komma igång igen. Ett steg i taget är vad som gäller nu.

Många har visat sitt intresse för vårt bygge minnsann. Vi lade ut tentakler lite överallt för att få tag i hantverkare. Vi anmälde oss på sajter på nätet och kom i kontakt med ett antal intressenter därigenom. Vi har också lyssnat med personer i vår närhet för att få referenser på såväl elektriker som vvs:are och snickare m.m.

En av de lärdomar vi dragit av att söka hantverkare på nätet är att vi aldrig mera kommer söka efter "snickare" på det sättet.
Ett par seriösa har vi kommit i kontakt med, men i övrigt så verkar det som om det räcker med att äga en hammare för att kalla sig snickare.

Vid några samtal jag har mottagit så har jag nästan undrat om jag ska behöva kalla in tolk för att förstå och bli förstådd.....

Någon snickare har vi alltså ännu inte kunnat skaka fram. Det känns lite problematiskt eftersom det ju är nästa steg efter elektrikern. Det kommer m.a.o. bli ytterligare stiltje när all el väl är på plats.

Elektrikern har nu kommit igång med kabeldragning och annat.

Från att ha siktat på att flytta så snabbt som möjligt så har jag sagt åt sambon att vi helt enkelt får ändra siktet till att kunna flytta överhuvudtaget. Personligen är mitt nya mål att ha flyttat tills sonen ska börja på nya skolan i augusti. Detta mål vill nog sambon dock diskutera när hon väl läser detta ;-)


Såhär ser det ännu så länge ut på vinden.

Efter dryga två veckor så hörde helt plötsligt originalsnickaren av sig och erbjöd offert på helheten. Vid det laget så hade vi redan tagit många kontaker varav åtminstone ett par var så gott som godkända av Gar-Bo. Jag lät honom i vilket fall som helst komma in med en offert. Den visade sig dock vara i dyraste laget så Gar-Bo lär inte godkänna den. Det känns ärligt talat inte som att det spelar någon roll nu när man börjar få grepp på hur ett husbygge ska gå till och i vilken ordning hantverkarna ska kallas in.

Redan första dagen så sattes den inbyggda elcentralen på plats.

Kakelofferten är, efter många mail fram och tillbaka, godkänd av Gar-Bo. Problemet är tyvärr att jobben har hopat sig för honom. Om han ska kunna hjälpa oss innan juni så får det bli en fd kompanjon till honom som får göra jobbet lät han meddela.

VVS-offerten är också godkänd och lösull har vi fått in ett flertal offerter på men ännu inte skickat in till Gar-Bo eftersom det inte brådskar. Det som fattas är som sagt snickare/målare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar