torsdag 8 mars 2012

Statusbesiktning nu gjord. Även fått nycklarna.

Nu är statusbesiktningen avklarad. Det visade sig tyvärr att vi betalat för saker som vi inte fått. Bl.a skulle lösullsisoleringen ha legat på plats vilket den ju inte gjorde.


Vinden på ett Classic 135 utan lösullsisoleringen. De rör som syns är dels för värmen (silver) och dels centraldammsugaren (vit).

Mötet som jag fått till gick inte av för hackor minnsann. Besiktningsmannen som var anlitad av Gar-Bo var där. Byggledaren från LB-hus kom också. Även snickaren var där med nycklarna. Vår KA hade också kunnat komma loss och fanns på plats.
 Jag själv var ju givetvis där tillsammans med käre svärfar som stöd. Allt som allt var vi sex personer i huset och det genomgående temat var "sicken soppa alltså" (tror nog alla uttalade den frasen åtminstone en gång).


Lite isolering finns på plats i alla fall. I övrigt finns inte mycket tyvärr.


Tyvärr så trodde snickaren att summan för färdigställande lätt och ledigt skulle överstiga den summa vi från början skulle betala (eftersom vi inte åtnjuter LB-hus rabatter). Han var också hyfsat övertygad om att de tio procent som Gar-Bo går in med inte heller skulle räcka för att få färdigt bygget som det ursprungligen var tänkt. Jag och svärfar drog dock öronen åt oss eftersom det verkade som om det blev dyrare och dyrare ju längre mötet fortgick..Tyvärr så gjordes det ingen hemlighet av hur mycket vi hade betalat och hur mycket vi hade kvar att betala när vi samtalade med besiktningsmannen. Detta tog ju snickaren till sig och kommer säkert att lägga sitt pris så det går jämt upp, minst. Detta påpekade också vår KA lite skämtsamt åt honom.

Det allra enklaste i detta vore ju förstås om vi kunde fortsätta som innan med alla inblandade, förutom LB-hus då, men med tanke på att priset verkar dra iväg så verkar det tyvärr som om vi får börja ta in offerter från olika håll.



Nycklarna överlämnades i vår ägo och i samband med det så fick jag skriva under detta samt även arbetsmiljöansvaret som i och med konkursen läggs på byggherren.

Angående nycklarna så känns det lite extra surt eftersom vi säkert om bara ett par veckor skulle ha fått dem på riktigt så att säga.

Lite kuriosa är annars att byggledaren sade att det nu är cirka tio intressenter som vill köpa LB-hus konkursbo. Från början var det cirka 30 st. Det är mycket hemlighetsmakeri i detta tydligen så något mer ville han inte säga.
Efter den 16 mars har de anställda på LB hus inte längre någon skyldighet att vara på jobbet längre så efter detta datum göre sig ingen tidigare kund besvär.
Vår byggledare har dock genom hela denna process låtit meddela att han finns till hands och att det bara är att ringa. Detta sade han även på mötet. Undrar vi något så är det bara att ringa honom fram till den 16:e. Han har skött sig mycket bra på den punkten måste jag säga.

Tur i oturen med allt detta är, som jag nämnt förut, att vi inte hann säga upp något vad gäller boende, el, barnomsorg och liknande.

11 kommentarer:

  1. Hej ()

    ja ni sinnes, hade besiktning idag, haha, samma status här som Er. Vi har också lite isolering inkastat. Ruggigt, som att se bilder på ens eget hus.

    Lösullsisoleringen har det gått åt tre samtal för idag då det skulle kollas om det var betalat för (ev) men icke troligt.
    Sen sa min nya "projektledare" alltså egenanlitad att det gäller att kolla så att isoleringen täcker ventilationskanalerna. 40mm enligt kontraktet might not do the trick.

    I övrigt så var varken KA eller LB där, det var mycket tekniska frågor. Jag är helt slut i huvet.
    Tex har golvvärmesystemet provtryckts?
    Torktid på plattan, den måste fuktmätas..mm..mm

    Sen är det ju ritningar, känner ni igen bilaga 05 till El-ritningar samt ritning svagström ?

    Alltså en separerad ritning från de två.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja helt plötsligt så är det mycket att tänka på. Det är som vi sagt till varandra här hemma att det hade varit mycket enklare att ha byggt ett stommonterat hus i detta läget. Man kunde ju inte ana något sådant här i och för sig. Nu måste man ju liksom lappa ihop allt på något sätt.

      Hade förresten golvvärmen provtryckts?

      Radera
  2. Vi har precis som ni betalt för mkt. Garbo dissade Offerten från vår snickare . Tagit in en till som blev nästan 100 000 dyrare. Hur skall detta sluta?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja hur ska detta sluta?
      100 000 dyrare än vad?

      Vi har ännu inte hunnit få in vår offert från vår ursprungliga snickare. Vi vet ju knappt hur detta ska gå till.

      Ska man leta enbart snickare som kan ge offert på paketlösning, eller ta in offerter från dels elektriker och dels vvs-gubbar och även snickare?

      Några svar får man kanske i veckan som kommer och några kommer säkert att dröja.

      Radera
  3. Hej igen ()

    jag började med köket, 5v leverans minst.

    Sedan skall det ju isoleras, men innan det skall elektriker dra lite tomrör där via vinden samt avluftningsröret fixas.

    Den går i vårt hus rätt fram genom dörren vid garderoben och mynnar ut genom en lite skorsten.

    Sedan skall ni kolla om samma entreprenör tar vid som provtryckte, annars vill förmodligen en ny sådan göra om det för att lämna garantier.
    Sen måste ju golvvärmen på så att plattan kan torka ordentligt.
    Kostnad för nytt provtryck samt protokoll plus el-panna för golvvärme runt 13.000 offererat.

    Jag väntar helt och hållet in Garbo nu och att de skall ge mig klartecken att dra igång hela alltet.

    Hoppas de snabbar på då jag blir hemlös den 30 april....

    Jag själv har en "projektledare" och egenhändig snickare som sköter den biten och sen har jag roddat med de övriga yrkeskategorierna.
    Elektrikerpriset som LB hade kontrakterat är dock väldigt svårslaget sådär är det bättre att man anlitar den tilltänkta. Då slipper man bekymmer med allt som efterfrågas av någon som inte byggt med lbhus tidigare inkl multimediakalaset samt framförallt priset.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hemlös den 30 april...Är det kanske du som driver bloggen Villa åsidan?

      Vi hyr vårt hus och skulle egentligen ha sagt upp det sista februari men valt att vänta lite för att inte få magsår på kuppen...

      Du får verkligen lycka till med att få klart allting innan den 30/4, men är det du som driver nämnda blogg så verkar du ha koll tycker jag och kommer säkert att hinna.

      Radera
  4. Vår offert ligger ca 285000 dyrare än kontraktet. Tyvärr bor man i storstad o allt blir dyrare. Garbo tar ej hänsyn till detta. Tråkigt!! Nu är det upp till en själv att fixa allt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp upp till en själv att fixa allt stämmer verkligen har jag märkt. Mina dagar går åt till möten med entreprenörer hela tiden just nu känns det som.

      Radera
  5. Anonym ovan, vilket skede befinner sig huset i ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Garbo har inte svarat oss ännu då besiktningen o offerten inte stämmer överens. Vi hoppas på svar i morgon men det verkar att det blir en bra slant för oss att lägga till.

      Radera
    2. Huset är rest med innerväggar men inget mer.

      Radera