onsdag 29 februari 2012

Uppsägning av nuvarande boende får vänta. Extrakostnader i och med konkursen med andra ord...

29 februari...Den dag vi hade tänkt säga upp vårt nuvarande boende för att på så sätt betala hyra fram till och med maj.
I den situation vi är i nu så väljer vi förstås att vänta ytterligare en månad, minst, med detta. Den första extrakostnaden är nu här med andra ord. Det positiva är ju att vi faktiskt fortfarande har ett boende. Har läst på någon annan blogg om att man redan sagt upp/sålt sitt boende och nu står helt handfallen vad gäller detta.

Jag har idag i alla fall kontaktats av Gar-Bo:s besiktningsman om dag för statusbesiktning som blev om en vecka. När vi först pratade i förmiddags så sade han att detta hade kommit lite plötsligt och nästa lediga tid han hade var den 13:e mars. Han måste ha förstått på mitt svar i falsett att det inte var vad vi hade hoppats på och räknat med. Han bad därför att återkomma vilket han gjorde nu ikväll med en något närmare tid.

Samtliga entreprenadhandlingar och vad vi har betalat till LB-hus ska med till mötet. Jag ska också se till att få tag i nycklarna till huset som ännu inte har kommit till vår ägo (5st). Det blir svårt att göra den nämnda besiktningen annars.

Pratade för övrigt med byggledaren igår tisdag som bl.a nämnde att vi tydligen ska ha en del saker hos LB-hus i Bromölla som redan "plockats". Vi väntar spänt på ett mail från LB-hus om vad de tänkt sig att vi ska betala för nämnda saker. Kanske prutläge? Mailet har vi blivt lovade efter att jag ringt upp en person på LB-hus i Bromölla på uppmaning av byggledaren.
Han nämnde också att samtliga anställda på LB-hus från och med i fredags är uppsagda.
  I övrigt så ville byggledaren ha ett avslutande möte vid huset mellan oss, honom själv och snickaren för att göra ett snyggt avslut på det hela, som han uttryckte det. Då är det också tänkt att vi ska få nycklarna för att på egen hand, tillsammans med Gar-Bo, avsluta bygget.

Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar