tisdag 7 februari 2012

Byggledaren hörde av sig. Inget nytt för oss. Även prisuppgift för spackling och slipning av tak och väggar.


Idag ringde så byggledaren till oss för att ge information. Han hade sett att jag försökt ringa till honom igår eftermiddag men inte kunnat svara då.

De besked han hade att komma med var inte så upplyftande för oss. Cirka hälften av de hus man tillverkar med mölndalskontoret som bas är nu igång. Den andra hälften är satta att vänta. Vi tillhör tyvärr den andra hälften som är satta att vänta.

Vi får vänta till att Borgenärssammanträdet skett den 17 februari. Först efter detta datum kommer vi att få besked om hur det blir för oss.

Hit men inte längre är det ännu så länge för oss. På bilden genom fönstret skymtar några gipsskivor som ännu inte blivit uppsatta.



Genom det här fönstret kan man hjälpligt se köket som hann komma, men inte bli uppsatt, innan företagsrekonstruktionen blev ett faktum. 


Det som är lite extra otur för oss är att när huset väl var uppsatt och taket kommit på plats i slutet av november, så lämnade ju byggarna huset ända fram till årsskiftet för att koncentrera sig på andra hus i närområdet som det var problem med för dem.
Hade de inte gjort det utan jobbat på vårt hus istället så kanske vi hade tillhört den nu lyckliga skara som fått se sina husbyggen återigen komma igång.
  Anledningen till att de då lämnade vårt hus var att slutdatumet var så långt fram i tiden, sade de. Nu ser det istället ut som om man får skynda på för att hinna bli klar i tid. Om det nu blir överhuvudtaget....


Prisuppgift på spackling och slipning:

Ganska snart efter att vi pratat med byggledaren så ringde en person upp oss för att ge oss en prisuppgift på spackling och slipning av väggar och tak, samt även materialkostnaden förstås. Denna kontakten tog vi för ett antal veckor sedan innan allt som hänt hände...Man kan lugnt säga att det tog lite tid för honom att höra av sig.
Det måste också sägas att denna entreprenad ligger utanför LB-hus åtagande då vi valt nästan nyckelfärdigt utförande på huset. Alltså ska inte LB hus lastas för detta.

Datumet då denna bild togs så var vi i huset med elektrikern för att tillsammans bestämma hur vi ville ha det med spottar i tak osv. En vecka senare handlade allt om andra saker...Även om den gipsvägg som syns här inte är vårt besvär eftersom det ska upp kakel där så ska ju övriga väggar och tak såväl spacklas som slipas. Kan bli väl så jobbigt. Särskilt ryggåstaket känns tufft.

Mannen som ringde var hur som helst mycket trevlig och tillmötesgående. När vi pratat ett tag och jag hade gett honom en ungefärlig bild av vilket sorts hus vi bygger så gav han mig ett cirkapris på 50.000kr inklusive moms samt materiel.
 Inget rot-avdrag kommer ju ifråga för oss då ju inget sådant ges vid nybygge. I dyraste laget känns det tyvärr som...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar