tisdag 24 maj 2011

1000kr per kvadratmeter. Kontaktat annan markille.

 Den markentreprenör vi först tänkt oss istället för den som LBhus har, känns ungefär som en bilmekaniker. Allt är svårt och allt är otroligt jobbigt att göra. Det kräver dessutom maskiner, hör och häpna...
Kommentarer som "Det blir väldigt mycket fyllnad...Det är otroligt mycket jobb....Man måste packa det väldigt hårt så det inte glider....Det kommer bli dyrt...." Är kommentarer han fällt varje gång vi pratat och som vi känner att vi kan klara oss utan.....Alla arbeten är jobbiga någongång och fyllnad blir det på en sluttande tomt......Pengar kostar det också...

Förhoppningen att han skulle vara billigare har också kommit på kant då han angett exakt samma pris som LBhus markille nämnde. Detta pris är cirka 1000kr per kvadratmeter. Då huset har en byggyta på 151.7m2 så blir ju priset cirka 150000kr.
Därför kontaktade jag igår en annan grävare som jag ska träffa på fredag och se vad han kan komma upp med i prisväg.
Nåväl, den person vi haft kontakt med har i alla fall ett riktigt "flådigt" nybyggt hus som kan betraktas nedan.


Detta hus är 182m2 i boendeyta. Inkluderat det inbyggda garaget är det 215m2 stort. Väggen till höger är 18 meter lång. Endast stomrest så kostade det dryga 1.6 miljoner. Allt enligt ägaren själv. Som jämförelse skulle vårt hus ha kostat 1.344.500kr stomrest innan LBhus höjde priserna i vintras. Cirka 300.000kr mer för att få upp lite väggar är en ansenlig summa.

Jag var förbi och hämtade tillbaka nybyggnadskartan och planritningen från grävaren som haft dem i cirka en vecka för att kunna ge ett mer exakt pris. Något han ändå inte kunde göra av någon anledning som han inte nämnde (troligen för att han inte ens varit där som han sade att han varit. Hade han varit det så hade han sett att tomtpinnarna nu finns på plats och att viss mark han nämnt som besvärlig inte ens är på vår tomt eftersom den är lite snedare än vad vi trott tidigare).

Eftersom han bor precis i närheten av vår tomt så passade jag på att åka förbi och ta lite fler kort. Nedan är ett av dem jag tog.


Blåsig dag minst sagt. Det är svårt att tänka sig att det någongång ska stå ett hus här.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar