måndag 28 mars 2011

Hem & trädgårdsmässan i Åhaga

I fredags var vi och besökte hem & trädgårdsmässan i Åhaga här i Borås. Vi hade fått biljetter av vår nya bankkontakt där vi ska ta både byggnadskreditivet och sedan själva lånet. Vi träffade både bankontakten, tomtmäklaren och faktiskt vår husförsäljare när vi var där.
Barnen hade ingen större lust att gå runt i de olika montrarna. De ville hellre ha ballonger och köra runt på trampbilbanan som hade satts upp på mässan. Detta gjorde det ganska svårt för oss att hinna med det vi ville, men barnen ska ju ha sitt också.


Trampbilbanan som var så populär hos våra barn på Åhagamässan.

Vi passade på att fråga säljaren vilket hus han själv hade valt av Classic 135 och Limited Edition 2011. Döm om vår förvåning när han faktiskt var helt ärlig och sade vilket hus han skulle tagit och inte bara drog något försäljartjafs om att båda är bra på sitt sätt osv. Han hade absolut valt Classic sade han till oss. Nu kanske det var en bidragande orsak att han hade fått mer att göra om vi valt att byta med att ändra kontrakt och sådant, men kul ändå att han var så rakt på sak.
Orsakerna han nämnde till sitt val var att classic är lite mer spännande med vinkeln, den öppna planlösningen och ryggåstaket. Ryggåstak kan man inte få på Limited.

Våra familjer och några jobbarkompisar tyckte nog också att vi skulle ha kvar Classic så beslutet blev ganska enkelt till slut. Skönt att slippa byta blogg också tycker undertecknad:-)

Min systers kommentar till att hon hade valt Classic var ganska slående. Hon sade att när hon var liten så var hon så mörkrädd som bara ett litet barn kan vara. Classic har där en stor fördel med närheten till sovrummen till skillnad från Limited. Min motkommentar var då att barnen växer upp och blir tonåringar och då vill bo långt från mamma och pappa. Min systers motkommentar till det var att hon inte skulle tänkt på vad som kan komma om 10-15 år utan tänka på nuet. Detta var hennes enda anledning till att hon skulle välja Classic framför Limited.

Min pappas kommentar till sitt val av Classic var också ganska rolig. Han sade att om båda husen var uppställda bredvid varandra så hade han först gått in i Limited enbart för att torka av sig skorna så de var rena när han gick in i Classic. Lite väl tuff kommentar, men men...

Nu ska nämnas att flera av de vi frågade hade valt Limited eftersom det huset också har många fördelar. Någon jobbar kompis, min mamma och sambons bror hade alla valt Limited av olika anledningar.


Passade på att ta en bild på någon sorts liten fontän som fanns på mässan. Tycker nog jag fick till den rätt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar