torsdag 14 april 2011

Besök i visningshus classic 135

Igår onsdag så var vi och tittade på ett nyligen färdigställt classic 135. De som bodde där hade bott i cirka tre månader i huset. Det var vi, säljaren, ett annat par som också funderade på att bygga samt givetvis de som ägde huset.
Huset var jättefint och alla var trevliga så det var en lyckad visning måste jag säga. Vi var där cirka 1,5 timme innan vi kände att vi var tvungna att åka hem och lösa av svärföräldrarna som var barnvakt åt våra barn. De andra var kvar när vi åkte.

Jag tog en hel del bilder och filmer både utanför och inne i huset, givetvis med ägarens godkännande. Tänkte mig att lägga upp några av bilderna här på bloggen. Lägger givetvis upp allmänna bilder som inte avsöljar något om de vi var hos.

Något som var skönt att höra var att ägaren var nöjd med LB-hus som husföretag. Det hade inte varit mycket krångel alls och det som varit hade tagits om hand. Även när säljaren hade lämnat över till andra ansvariga så hade de varit trevliga och tillmötesgående.


Det finns tydligen tre olika grundfärger man kan använda. Denna är den mest valda. Något säljaren sade som man kan tänka på är att det som kapas på plats, vindflyglar osv inte grundmålas och behöver ses över av byggherren. Vi har tänkt ha sadeltak och inte pulpettak som ägarna till detta huset valt. Sadeltak eller pulpettak är helt valfritt och kostar i stort sett lika mycket.


Vi frågade lite om hur ägarna upplevde ljusinsläppet genom köksfönstret eftersom det är det enda som finns när man väljer öppen planlösning. Tyvärr kunde de inte riktigt svara på detta eftersom de bara bott där under vinterhalvåret. Det vi kom fram till var att det nog blir tillräckligt med ljus eftersom de stora fönstren i vardagsrummet släpper in mycket.


Jag passade på att klättra upp på vinden också. Ville veta om det finns möjlighet att använda den som lagerlokal. Som synes så är möjligheterna i stort sett obefintliga.


Köksdelen är spegelvänd mot den vi tänkt ha. I vårt fall hade vi tittat mot sovdelen och inte mot tvättstugan som i detta fallet. Till höger skymtar den köksö som ägaren valt att sätt upp. Något vi tänkt att också göra. Vi kommer nog att välja en flyttbar och inte en fast som i detta fallet. Man ser också att ägarna valt att lägga klinkers och inte standardgolv i köket.


Klinkersen som är lagd både i entré och kök tyckte vi om och tänker nog kopiera den idén. Både vad gäller plats och val av klinkers.


Nuförtiden är microvågsugn standard. Det var det inte i detta huset, men efter mycket tjat från säljarna runt om i landet så har LB-hus nu valt att göra så.

Passade på att ta en bild på solnedgången när vi nästan var hemma från vårt lilla äventyr eftersom ju kameran var med:-)

3 kommentarer:

  1. Jag bor i ett Classic 135 sedan några månader tillbaka. Våra snickare lade golv på vinden till en mindre kostnad så att vi kan förvara saker där. Det är inte ståhöjd direkt, men det går ända in ganska mycket prylar.

    SvaraRadera
  2. Jag är ingen snickare direkt, men blir det inte fukt under golvet om man gör så? Är det problemfritt så låter det som en bra idé:-)

    Har du egen blogg med tillhörande bilder så man kan få se?

    SvaraRadera
  3. Golvet är skivor, och de ligger inte över hela vinden utan bara 1,5-2 meter utan från mitten (vi har ryggåstak) så det blir inte instängt under dem. Nix, ingen blogg med bilder på vinden tyvärr.

    SvaraRadera