fredag 1 april 2011

En av anledningarna till att vi flyttar. Inget för de med spindelfobi...


Inte någon av de större spindlarna vi sett i vårt gamla hus, men man får passa på att fota när man ser dem.

Dessa "små" kryp förekommer i en alltför stor mängd i vårt gamla 1800-talshus. Jag tror de kallas för källarspindlar och vi ser dem nästan som våra husdjur vid detta laget. Dessa och alla möss som springer i väggarna och lägger sig och dör för att sedan lukta sådär mumsigt i några dagar. Dem ser vi också lite som våra husdjur eftersom vår hund blev tvungen att avlivas för två år sedan. Man tager vad man haver....

På tal om vår hund så är vissa av dessa spindlar så stora att han faktiskt reagerade på dem med nyfikenhet när en sådan dök upp framför honom när han levde.


Vi är så vana vid dem att vi inte längre reagerar sådär instinktivt med rysningar som man normalt  kanske gör innan man sansar sig och krossar dem mot en träsko eller liknande. Vårt stora problem ligger däremot i att de är så snabba så vi ibland nästan måste springa för att hinna hämta något att krossa dem mot. Den lille krabaten på bilden var emellertid inte något som hetsade upp oss särskilt. Istället plockade vi fram kamera och mobil och fotade den innan vi krossade den mot en pappersrulle.
Om jag lyckas hitta någon som är verkligt stor så kommer jag absolut att lägga ut den här på bloggen också. De största är säkert dubbelt så stora som denna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar