lördag 23 april 2011

Ytterligare lite LB-hus prisinformation och annat smått och gott.

Jag frågade vår säljare häromsistens vad det skulle kosta att byta fönstret i köket till ett större. Jag frågade även vad det skulle kosta att byta ut ett av fönstren mot en altandörr i allrummet i sovdelen. Svaret blev att man betalade mellanskillnaden eftersom man ju ger (säljer) tillbaka ett fönster och får (köper) ett annat istället. Alternativen till det som redan är insatt som standard är givetvis dyrare.

Mellanskillnaden på att byta fönster i köket skulle enligt säljaren bli 3-5000 kr.
Vill man byta ut ett fönster mot en dörr i allrummet skulle mellanskillnaden bli 5-6000 kr. På säljaren verkade det som om många väljer att byta ut ett fönster mot en dörr i allrummet.

Det vi var oroliga för vad gällde de ovan nämnda bytena var att det skulle bli en så kallad öppnings/projekteringskostnad som kostar 20 eller 25 tusen bara för att ens öppna upp för nya ritningar. Enligt vår säljare skulle detta komma på tal om man t.ex. ville flytta en vägg och få större badrum. Eller förlänga vardagsrumsdelen. Det vi ville göra var alltså inte ett skäl för det vilket ju förstås var en lättnad.

Jag frågade även om torktiden på markplattan. I det visningshus vi besökte hade torktiden varit cirka fyra månader. Detta var enligt säljaren i längsta laget eftersom vädret inte var gynnsamt då med fukt och kyla. Normalt torkar plattan på två till fyra månder enligt honom.

Nu till en av anledningarna till att vi flyttar....
Detta är vad vi får stå ut med i tid och otid. Crosskörning av minderårig alldeles i anslutning till vårt boende. Självklart har vi försökt prata med värden, men bara blivit bemötta med arroganta och nonchalanta svar.

Dagen till ära har de även tagit dit ytterligare en pojke med cross så det verkligen ska låta och störa...Vad gör man när inget annat hjälper...Jo man flyttar!

Denna lilla mysödla hittade vi i vårt kök i eftermiddags. Jag chansade och satte en  burk framför honom och hoppades den skulle se burken som skydd istället för en fara. Som tur var så chansade jag rätt och fick in den i burken.

Mysigt värre. Eller hur...? Inga öppna dörrar imorgon inte.

2 kommentarer:

  1. Hej,

    Vi byggde också ett LB-hus och bytte faktiskt en hel del fönster och lade till en dubbelbalkongdörr. Vi upplevde att det var svårt att få prisuppgifter utan fick från början bara en klumpsumma som innefattade att vi flytta både väggar, fönster och lagt till en balkong. Det var kämpigt att få allt specificerat. Man vill ju veta vad saker och ting kostar så att man också kan välja bort ändringar som känns onödigt dyra. Lycka till med hus bygget!
    /Carin

    SvaraRadera
  2. Håller absolut med dig om att det är svårt att få fram priser. Detta är säkert inte något specifikt med LB-hus, utan säkert något som i stort sett alla husföretag använder sig av. Priserna ska vara höljda i dunkel tills de dyker upp i brevlådan då det är dags att betala..

    SvaraRadera